onsdag 31 december 2008

Kvinnor genier i sociala media

Just som jag skulle stänga av datorn för att börja fixa med nyårsmaten läste jag Stefan Engeseth på Detective Marketings funderingar om varför kvinnor kommer att regera på internet.

Eller gör de de redan detta? Undrar Stefan som anser att det handlar om ren överlevnadsförmåga att bygga sociala nätverk och skicka vidare bra saker. Så som vi gör här. I psykologi och kommunikationsteori menas att kvinnor kommunicerar mer relationsinriktat och män mer prestationsinriktat. Enligt denna teori av bland andra D.Tannens skulle internets möjligheter till relationsbyggande passa som handen i handsken för kvinnor. Läs mer på D.Tannens hemsida och Wikipedia. Vad tror du?

Bookmark and Share

2 kommentarer:

  1. Det finns ytterligare ett argument som talar för att kvinnorna kommer att regera på internet - simultankapacitet, något som många kvinnor är bättre än män på. När du väl kopplat upp dig med bloggar, mikrobloggar, messenger-klienter, sociala nätverk etc och hålla allt det där i luften samtidigt.. Jösses..

    SvaraRadera
  2. Uppkopplade med många bollar på webben har ju både män och kvinnor. Är det skillnad i hur vi använder alla bollarna tro? På Facebook, LInkedIn, bloggarn och så vidare. Till att framhäva oss eller knyta kontakter? Eller är det en kombination och något annat än kön som skiljer ut vilka som nätverkar på nätet?

    SvaraRadera