onsdag 3 juni 2009

KURAGE i din inkorg, om nyhetsbrev

En gång per månad ger vi ut ett nyhetsbrev som heter KURAGE kommunikation & utveckling i dialog. Jag och Henna bestämde oss i juli på klipporna på Marstrand på vår strategidag och startade KURAGE i augusti 2008. Inspiration hämtade vi i vårt intresse, det kunder frågat om och i andra nyhetsbrev. Vi gillade idén att marknadsföra MIKU genom att dela kunskap kontinuerligt i en konkret handling. Premiär med Röda mattanKURAGE.
.
Varje KURAGE har ett eget tema inom kommunikation. Du som läsare kan ge förslag på teman. Dialogen byggs upp med läsarna som mailar sina tankar, frågor, idéer och funderingar om just kommunikation. Oftast i arbetslivets relationer men även i privatlivets. Till dessa mail har vi en egen mailadress: nyhetsbrev(at)miku.se. Så håller vi dessa viktiga mail för sig. Efter KURAGE har kommit ut så hör ofta läsare av sig med sina kommentarer om vad innehållet har väckt för nya tankar och idéer. Mailkommunikationstemat väckte många tankar. Kommentarna bildade en slags långsam dialog som fortsätter.
.
Riktigt duktiga människor är något som ligger mig varmt om hjärtat. I flera KURAGE bidrar någon eller några människor med sina egna texter på månadens tema. Kriteriet för gästskribenten är att verkligen brinna för sitt ämne och tycka att temat är roligt. Som i att kommunicera med klädseln med Johan Eriksson Lassbo och Karin Ohlén Paulsdotter. Vi ger tillbaka med länk till gästskribentens hemsida eller blogg.
.
KURAGE form och färg startade som du såg i Röda mattanKURAGE ovan, med grönt och stiliserade blomslingor, MIKUloggan och en fin bild som jag/vi tagit. Alltså en egen bild som vi har rättigheterna till. Oftast en skön naturbild, ibland på mig och Henna eller gästskribenten Jeanette Gardner. I GodjulKURAGE fick layouten en röd kant, som jag var stolt över att jag lyckades fixa inne i koden (!). Det är ju kul att ändra och till aprilKURAGE gjorde jag en helt ny form med ljust grön kant och den vackra sommarbilden ovan som är från Kyrkesunds ränna på Tjörn.
.
Jag gillar generositet så varje månad lottar vi några läsarmail som får presenter, kan vara en bra bok eller något fint som gästskribenten sponsrat med. Du kan också enkelt få KURAGE i din inkorg varje månad helt kostnadsfritt genom att använda formuläret som finns i varje blogg. Lätt att avsluta med länk i varje KURAGE. Din adress används enbart till KURAGE och vi säljer inte kontaktuppgifterna. Längre ner här i bloggens högerkant hittar du formuläret.
.
När vi kommit igång, fått kommentarer och märkte att vi startat något bra samlade vi KURAGE i en uppskattad kunskapsbank på MIKUs hemsida. Där lägger vi till nya nummer ett tag efter prenumeranterna läst i någon vecka.
.
Nästa KURAGE kommer nu i juni med temat kommunikation i semestertider. (Inlagt senare) Maila gärna dina tankar och erfarenheter av detta till nyhetsbrev(at)miku.se.
.
Leverantör av nyhetsbrevstjänsten är det svenska företaget Svensk webbutvecklings sajt Get a newsletter.com. De bloggar och utvecklar hela tiden tjänsten med fler möjligheter till designer på lätt sätt, ändra färger och så att det blir enklare att använda. De erbjuder ett gratiskonto, med det kan man skicka totalt 100 nyhetsbrev/månad. Vi har ett Bronzekonto för 79kr/månad som betalas ett år i taget och kan skicka ut 10 000st/månad.
.
Några frågor på det? :-)
.
6/6: Har skrivit om transparens och om detta inlägg på Ambassaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar